Завршна манифестација Дана дијаспоре-исељеника у Плаву

У организацији Управе за сарадњу са дијаспором-исељеницима и Општине Плав 30. јула 2023. одржана је завршна прослава овогодишњих Дана дијаспоре-исељеника. Централна прослава уприличена је на Главном градском тргу у Плаву.

Завршна прослава Дана дијаспоре-исељеникa у Плаву

Прослави су присуствовали Јаков Милатовић, председник Црне Горе, Арбен Јакупи, в. д. директора Управе Црне Горе за сарадњу са дијаспором-исељеницима, Нихад Цановић, председник општине Плав и домаћин овогодишњих Дана дијаспоре-исељеника Невенка Ћировић, генерални конзул Црне Горе у Србији, са седиштем у Сремским Карловцима, као и представници завичајних удружења, бројне званице и гости, посетиоци и грађани Oпштине Плав.

Јаков Милатовић и Милан Пејовић на прослави

На основу Одлуке УО, прослави је присуствовао и Милан Пејовић, председник Удружења Дурмитораца у Београду.

Ове године, награде истакнутим појединцима и организацијама дијаспоре-исељеника урученe су: Ненаду Стевовићу – награда за очување државног идентитета и припадности Црној Гори; Асоцијацији за солидарност и културу црногорских исељеника (Burhaniye Karadağ Goçmenlerı Yardımlaşma Dayanışma ve kültür derneğı) – награда за допринос у области дипломатије и промоције Црне Горе; Зорану Симовићу – награда за допринос у области спорта; Бошњачко донаторској фондацији БД Фонд – награда за доброчинство и Удружењу Црногораца Општине Кула – награда за допринос у области културе.

Подсећамо да је међу седам кандидата за Награду за допринос у области културе било Удружење Дурмитораца у Београду и Саво Микић.

У културно-уметничком програму учествовали су КУД “Плавско језеро”, КУД “Текстилац” из Бијелог Поља и певач Хари Мата Хари.

Опширније о наведеном на интернет адреси:

https://www.gov.me/clanak/odrzana-zavrsna-manifestacija-dana-dijaspore-iseljenika-centralna-proslava-na-glavnom-gradskom-trgu-u-plavu и