Традиционална манифестација Дани Дурмитора у Београду, коју испред Удружења Дурмитораца организује управни одбор удружења, ове године је одржана 28. новембра и 30 новембра у установи културе „Палилула“. Манифестацију је отворио председник Удружења Дурмитораца Милош Пилетић. Прво вече, 28 новембра о развојним пројектима у завичајним општинама говорили су Мијушко Бајагић председник општине Плужине, Веселин Вукићевић председник општине Жабљак и Мијомир Вујачић председник општине Шавник. Долазак сва три председника општина врло је значајан за рад удружења,  јер је потвдио чврсту везу удружења са званичним инситуцијама из завичаја.

Део преограма из прве вечери, посвећен је обележавању 40 година од потапања реке Пиве. Михајло Крунић је презентовао фотографије из тог периода, а проф Др. Милутин Љешевић је одржао кратко предавање на тему „Крашки предели Пиве“.  У наставку програма, заслужним члановима удружења уручене су захвалнице.

Културно уметнички програм је био доста богат. У првом делу програма наступали су чланови секције младих Николина Ковачевић, Миломир Требјешанин, Никола Јекнић и Вања Вуковић. У другом делу програма ансамбл Куд  „Пива“ је наступио са својом певачком групом, фолклорним ансамблом и гусларима. На крају програма у просторијама Установе културе „Палилула“ одржан је коктел, а затим се ишло на вечеру у ресторан Ла Коста.

Друго вече је било посвећено обележавању 100 година од Мојковачке битке, у којој су учествовали и дурмиторци из ускочког и дробњачког батаљона. У првом делу вечери промовисана је књига „Српски војни санитет у првом светском рату“. Од  аутора књиге Др. Вељка Тодоровића, др. Александра Недока и др. Бранислава Поповића чули смо потресну причу о страдању српске војске и народа при повлачењу кроз Црну Гору и Албанију, са аспекта војног санитета. Др. Гаврило Шћепановић је мало ближе описао санитетску подршку у Мојковачкој битци. Одломке из књиге „Српски војни санитет у Првом светском рату“ читао је првак Југословенског драмског позоришта Миодраг-Мргуд Радовановић.На крају је приказан документарни филм Мојковачка битка „ВФЦ Застава филм“. После предавања приређен је коктел за учеснике и госте.

Водитељ програма обе вечери била је Сања Вуковић, а сценограф је био Миле Вучко Томчић.

У склопу манифестације, у петак 11 децембра, одржан је шаховки меч Удружеље Дурмитораца – Удружења Пљевљака у којем је победило удружења Пљевљака са. 6,5: 5,5. Турнир је одржан у просторијама шаховског клуба Раднички и био је добро посећен.