Дани Дурмитора у Београду 8. априла


Поштоване Дурмиторке и Дурмиторци, поштовани љубитељи Дурмитора, драги
пријатељи

Обавештавамo вас да ће се у организацији и под покровитељством Удружења Дурмитораца из Београда (Удружење) одржати Дани Дурмитора у Београду кроз реализацију Пројекта „Нека испод снијега процвјета цвијеће културе“ и обележавање 84. годишњице постојања и 30 година од обнове рада Удружења.

Садржај Пројекта се реализује наступом завичајних КУД: „Пива“ Плужине, „Радоје Дакић Брко“ Жабљак (у коме учествују и деца из Шавника) и Гусларско друштво „Војвода Момчило“ Жабљак.

Реализацију наведеног су новчано помогли Влада Црне Горе, Управа за сарадњу са дијаспором-исељеницима, председник општине Плужине г-дин Слободан Делић, председник општине Жабљак Радош Жугић, као и више дародаваца.

Свечана академија одржаће се у сали Дома културе „Студентски град“ на Новом Београду (Бул. Зорана Ђинђића 179) у суботу 08. aприла 2023. године са почетком у 18.00 сати. Улаз је слободан.

Другарско вече и сијело биће након завршетка свечане академије у истом објекту у ресторану. Цена по особи је 1.500 динара (посни јеловник или rоштиљ) – у цену није урачунато пиће. Уколико желите да учествујете молимо Вас да се штo пре јавите на телефон Удружења +381.69.416.1993 ради резервације места.

Са жељом да се окупимо у што већем броју и достојно обележимо јубилеје нашег Удружења, срдачно вас поздрављам

С поштовањем

Председник Удружења Дурмитораца у Београду Милан Пејовић